Hoe installeer ik antivirussoftware?

ict

Een virus is een stukje software dat op uw computer wordt geladen zonder uw medeweten of toestemming. Het sluipt op uw CPU met behulp van misleidende tactieken. Voorbeelden van virussen zijn wormen en virussen. Een worm is een programma dat CPU-intensieve bronnen voor zichzelf “steelt”, en een virus is een programma dat zich verspreidt door bestanden te infecteren.

Worm

Een worm is een zichzelf replicerend Netwerkbeveiliging computerprogramma. Het gebruikt een netwerk om kopieën van zichzelf naar andere computers in hetzelfde netwerk te sturen. In tegenstelling tot een virus hoeft een worm zich niet aan een bestaand programma te koppelen. Wormen brengen bijna altijd enige schade toe aan het netwerk, al was het maar door bandbreedte te verbruiken, terwijl virussen bijna altijd een programma beschadigen of uitschakelen.

Anti-virus

Dit is een stukje software dat programma’s opspoort en verwijdert die schadelijk zijn voor uw computer. Dit kunnen programma’s zijn die bestanden verwijderen, bestanden vernietigen, of programma’s installeren op uw computer.

Malware

Web Server. Dit is een algemene term die van toepassing is op alle software die op een site wordt geïnstalleerd, maar niet door de eigenaar van die site.

Gemengde bedreiging

Een gemengde bedreiging is een combinatie (of hybride) van twee of meer van de volgende soorten bedreigingen: penetratie, ontkenning en compromittering. Afhankelijk van de specifieke bedreiging worden verschillende beveiligingsmaatregelen gevraagd.

2. Wat is er nodig om een Antivirus te kunnen installeren?

Een klant die wil dat u zijn antivirussoftware installeert, kan u niet zomaar vragen om zijn antivirussoftware te installeren. In feite kan de klant u waarschijnlijk niet eens vertellen waarom hij wil dat u zijn antivirussoftware installeert.

Waarom is het nodig dat u antivirussoftware installeert?

Online zakendoen wordt steeds ingewikkelder. Er zijn op zijn minst twee manieren waarop de meeste klanten uw site bezoeken, en uw site moet in staat zijn om ze allebei te beschermen. Klanten verwachten het, en dus moet uw site de bescherming kunnen bieden die zij nodig hebben.

Aangezien uw site openbaar is, is het ook belangrijk dat hij informatie over zichzelf kan verstrekken. Dit is een absolute must, ongeacht of uw site gedekt is door een SSL Certificaat of niet. Het laten installeren van een kwalitatieve, relevante en moderne beveiligingssoftware is de eerste stap om uw bezoekers en klanten te voorzien van de informatie die ze nodig hebben.

3. Wat zijn sommige Antivirus Software Programma’s die gratis kunnen worden aangeschaft?

Er zijn een aantal antivirusprogramma’s die gratis kunnen worden gedownload. Sommige van deze programma’s zijn zeer gevaarlijk, en kunnen uw computer in gevaar brengen. Als ze eenmaal zijn gedownload, kunnen ze stilletjes op de achtergrond draaien, zodat u zich er later zorgen over hoeft te maken.

Als je geluk hebt, hoef je niets te downloaden en te installeren. Als dat wel het geval is, moet u weten dat de volgende voorzorgsmaatregel is om de programma’s niet uit te voeren.

Vertrouw nooit de waarschuwingen die je te zien krijgt. Het allereerste wat je moet doen is een back-up maken van al je bestanden, en je harde schijf ontsleutelen. Dit zal uw computer vergrendelen en ervoor zorgen dat u niet kunt doorgaan met het installeren van de bestanden.

Zorg ervoor dat uw firewall is ingeschakeld. Firewalls helpen ongewenst verkeer te blokkeren, en zijn essentieel voor wie het internet gebruikt. Als u geen firewall hebt, moet u er een installeren.

Als u niet vertrouwd bent met het gebruik van computers, moet u zichzelf onderwijzen voordat u ze gebruikt.

4. Wat is een proxy-server?

Een proxyserver is een computer die zich elders bevindt en als tussenpersoon fungeert tussen uw computer en de eindbestemming.

Uw computer maakt verbinding met de proxy-server, en vervolgens maakt de proxy verbinding met de eindbestemming. De proxy zorgt ervoor dat alle datapakketten die u verstuurt en ontvangt, binnen de toegestane parameters vallen.

Stel je voor dat je een e-mail stuurt naar een vriend. Je wilt niet dat je vriend weet waar je de e-mail naartoe stuurt. Dat kunt u doen door een proxy te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een e-mail naar je vriend wilt sturen over een bepaald project, wil je het eerst naar een proxy-server sturen. De proxy zal het bericht dan coderen en naar je vriend sturen. Zodra u het bericht ontvangt, kunt u het bericht decoderen en gebruiken om uw e-mail naar uw vriend te sturen.

Lees meer:

Online beveiliging 

Netwerkbeveiliging 

Informatiebeveiliging 

This entry was posted in Ict. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.