CyberSecurity

Cyber beveiliging

De groei van internet heeft bedrijven voorzien van de tools die nodig zijn om hun winstmarges te vergroten en ze hebben snel een "alle bovenstaande" benadering van computergebruik aangenomen. Deze manier van zakendoen stelt hun bedrijven echter ook open voor cybercriminelen.

Hierdoor zijn cyberbeveiligingsmaatregelen een noodzakelijk onderdeel geworden van elke bedrijfsstrategie om gegevens en bedrijfscontinuïteit te beschermen. De groei van internet heeft bedrijven voorzien van de tools die nodig zijn om hun bedrijfstakken te beschermen, zoals cloud computing, virtualisatie, datawarehousing en operationele ondersteuning.

De beveiliging van deze systemen en systeemprocessen begint zodra een gebruiker het gebouw betreedt. Met virtualisatiesoftware kunnen zakelijke gebruikers virtuele kopieën van bestanden opslaan op een niet-vluchtige locatie, zodat de bestanden gemakkelijk toegankelijk zijn. Zonder een betrouwbaar back-upplan kunnen virtuele kopieën echter in een oogwenk worden beschadigd door storingen in de systeemhardware.

Computerbeveiliging begint voordat een gebruiker een gebouw betreedt via de ingang van een gebruiker. Er moet een veilig wachtwoord worden ingesteld en ingesteld op elke externe computer voordat een geautoriseerde persoon toegang kan krijgen tot de computer. Bovendien moeten alle apparaten in het gebouw beveiligd zijn. Het gebruik van een digitale handtekening is een extra beveiligingshulpmiddel om deze processen te beveiligen.

Na het instellen van een veilig wachtwoord en het verifiëren van de gebruiker, is de volgende stap het opstellen van een RAS-beleid. De beheerder moet richtlijnen opstellen voor het gebruik van het systeem en voor het doorgeven van informatie door het gebouw.

Zodra deze beveiligingsmaatregelen zijn genomen, is het aan de onderneming om ervoor te zorgen dat informatie wordt beschermd. Hoewel organisaties zich aan veel specificaties en beveiligingsregels houden, is het mogelijk dat mensen binnen de organisatie de regels niet volledig volgen. Daarom vereist een effectieve cyberbeveiligingsstrategie dat mensen zich bewust zijn van de verschillende gezichten van beveiliging en weten hoe ze online met zichzelf om moeten gaan.

Een werknemer die documenten op een privécomputer verwerkt, moet zich er bijvoorbeeld van bewust zijn dat de computer geen machtigingen heeft. Daarom is het mogelijk dat een derde partij die mogelijk privé-informatie moet bekijken, niet wordt toegestaan. Het instellen van machtigingen voor het bekijken van bepaalde mappen is een gemakkelijke manier om dit risico te verkleinen. Sommige mappen kunnen zo zijn ingesteld dat ze automatisch alle e-mails bekijken, ongeacht of ze gewenst zijn of niet.

Cyberbeveiligingsbeleid kan zo simpel zijn als het definiëren van gebruiksrichtlijnen en regels voor het gebruik van het systeem. Er zijn echter tolken en hulpmiddelen nodig om het beleid effectief te beheren. Het gebruik van activeringstechnologie is belangrijk om de beleidsinstellingen te beheren. Met deze tools kunnen gebruikers de instellingen beheren zoals ze zijn gedefinieerd.

Er zijn veel tolken beschikbaar die kunnen worden gebruikt om het beleid uit te voeren. Sommige hiervan bevatten activeringstechnologie, wat een manier is voor het ene apparaat om een ​​ander apparaat op te starten wanneer ze op een netwerk zijn aangesloten. Andere technologieën omvatten systemen die op software zijn gebaseerd. Hiermee kunnen meerdere gebruikers een op een gemeenschappelijke taal gebaseerde toepassing zoals Microsoft Access delen. Hierdoor kan een enkele gebruiker zoveel applicaties opstarten als hij wil.

Of deze methoden nu wel of niet zo goed werken als ze lijken, het is duidelijk dat ze beter zijn dan niets. Het is gewoon jammer dat iets deze functie ten goede moet opgeven.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.